18.01.2015 15:47

39.kapitola

Tridsiata deviata kapitola
Už prešlo veľa času v akcii (ako ich ukradli, teda pokúsili sa o to). Bohužiaľ už sa zotmelo dávno a práve si Rebeka
spomenula na príkaz mamy. Dievčatá ležia za kríkom zasnené a to vo vílej premene! "Rýchlo domov! Už je skoro deväť hodín a o takej hodine máme večierku.!" upozornila Rebeka. Dievčatá sa premenili na človeka a utekali ako o závod domov. Pri utekaní sa zjavil papier a bolo na ňom:
Schopnosti a premeny budete mať presne zajtra o jednej hodine.
"No čo? Zobudíme sa?" povedala ironicky Tara. "Ale no jasne!" ironicky povedala Zuza a Ally sa zachechtala. "Ale ja sa nechcem budiť." povedala zmätene Rebeka. Tara, Ally a Zuza sa zasmiali a zasmiali sa ešte viac, keď videli Rebekinu zmätenú tvár. "No čo? (kontrola či ste to čítali: napíšte na koľko percent zo 100 sa vám príbeh páči, len percenta bez toho aby ste napísali že: páči sa mi na 12% ja chcem len percentá)Ja chcem proste spať. Čo je na tom vtipné?" povedala nechápajúca Rebeka. Dievčatá (okrem Rebeky) sa smiali ešte silnejšie. "Ale nič. Neboj, budeme spať." povedala Tara. Rebeka nechápala ešte viac. Veď prečo Tara hovorí, že nebudú spať, keď vlastne budú spať? "Ešte stále nechápeš? Veď to bola irónia." povedala Tara. "Jáj!" povedala Rebeka. Začali sa silne smiať. Už sú pri bráne. Všetky nahodili vážnu tvár. V dome bolo ticho. Všetci boli v spálni. "Kde ste toľko boli?" pýta sa tato Tary. "My sme sa motali a potom sme sa pozreli na hodiny..." vysvetľovala, keď ju vyrušila mama: "Rýchlo sa prichystajte na spánok a presne o deviatej hodine chcem vidieť vypnuté svetlá a vás v posteli. Na celú akciu máte šesť minút!" A to je pravda! Do deviatej majú dievčatá len šesť minút. Ale ako strely! Všetko bolo hotové za štyri minúty a tak mali dve minúty ešte do spania. Tara zatvorila dvere a a povedala: "Papier!" a keď sa objavil pokračovala "Napíš niečo o mojej premene ale stručne." Na papieri bolo:
Tvoja premena sa volá Másfuerte. Je to posledná premena, ktorá bola do teraz získaná. Možno existujú ďalšie ale o nich nikto nič nevie. Ešte ich nikto nemal. Táto je posledná, ktorú niekto mal a je veľmi silná. Tak pozor na kúzla v premene!
Papier zmizol. "Och! Tara! Ty... to musí byť pocta. Možno objavíš novú premenu! " vraví Ally. "Snáď do nej nemáme veľa my." povedala Rebeka. Zuza len závidela. Päť sekúnd. Dievčatá sa uložili a čakali na nový deň.
Koniec tridsiatej deviatej kapitoly

 

—————

Späť