07.12.2014 10:28

4.kapitola

Je 14:11. "Pôjdeme sa prejsť? Prosím. Pohľadáme niekoho s problémom a pomôžeme mu. Alebo skrášlime prírodu." prosí Ally. "No tak poďme." dovolila jej to Tara. Ally bola nadšená. Pri bráne sa pýta Zuza: "A kam ideme?" "Do mesta. Budeme hľadaťľudí s problémom." odvetí Tara. Zuza jej odpovie: "Veď by nás pri tom každý videl a to nechceme." "A kto povedal, že sa premeníme. Na malú záchranu malá moc nie náhodou?" vraví Tara. "Ahá." - Zuza.
Na námestí: Tara, Ally a Zuza si práve sadli na lavičku. Práve zbadali malého chlapčeka s mamičkou. Chlapček jej utiekol na cestu a práve ide auto. Mamička to nestihne lebo je ďaleko ale baby áno. "Nechajte to na mňa" vraví Ally. Rozbehla sa za chlapčekom. Auto už je blízko. Ally už je pri ňom ale neskoro. Teda pre človeka. Ona má moc. Chlapčeka odstrčí nabok a ruku rýchlo na zem. Pod Ally sa vykope tunel a auto prejde popod ňu. Potom sa cesta dá do poriadku a Ally ide za mamičkou chlapčeka. "Povedať o tom smiete len blížnym. Nikto sa o mne nesmie dozvedieť." hovorí jej Ally. Musí ísť teraz cez tú rušnú cestu za Tarou a Zuzou. Ally cez cestu prebehne ako strela a mieri ku kamarátkam, ktoré majú otvorené ústa ako keby Ally zachránila svet. Idú na zmrzliny okolo banky kde počujú strelenie pištoľou. Vojdú do vnútra a tam dvaja lupiči. Chcú vykradnúť banku. "Zuza zhromaždi pracujúcich von, ja a Ally sa o tých dvoch postaráme." hovorí Tara. Zatiaľ čo Zuza zamestnancov vyháňa von (kvôli úrazu pri boji) Tara vyslala vzduchovú vlnu na obidvoch. Spadli na zem kde sa o nich postarala Ally. Okolo nich zapálila oheň. Zuza už volala políciu. Všetky tri utiekli k zmrzline. Odtiaľ mali dobrý výhľad na situáciu. Už je tam polícia a zločincov vedie do auta. Jeden policajt sa pýta čo sa ako stalo. Na to baby nemysleli. "Už nás vyzradili." nespokojne hovorí Zuza. Tara jej odpovedala: "Vedia snáď, že sme víly? Vedia len že sme použili niečo nezvyčajné. A čoskoro zabudnú ako vyzeráme. Nič hrozného sa nedeje. A svet sa o nás raz dozvedieť musí." ubezpečila Tara Zuzu. "Baby potrebujem ísť na WC." vraví Ally. "Tu je krík." ukazuje Zuza na jeden. "Ale tam ma každý uvidí." bojí sa Ally. "Ja ťa zneviditeľním. Chcem povedať pokúsim sa. Poďme za roh tam nás neuvidia." upokojí ju Tara. Za rohom povie Tara: "Neviditeľnosť! A potom príď sem." Zuza s Tarou čakajú. Ally za nimi príde viditeľná. "To kúzlo dlho nevydržalo." naštvala sa Ally. Tara jej povie: "Nebola som premenená a ty si tam bola večnosť. Prepáč. Poďme do parku." Dievčatá kráčajú do parku. Je 14:42 hodín.
V parku: Tara, Zuza a Ally sú pri preliezkach v parku. Tam zrazu uteká mladá žena za chlapom, ktorý drží babskú kabelku. Ďalší lupič. Všetky tri sa vrhli na muža a Zuza mu vytrhla kabelku z rúk. Lupič vytiahol z vrecka zápalky, zapálil jednu a hodil ju do trávy. Začal utekať preč. Ally je zase nepotrebná s mocou a preto za ním uteká ona. Zuza hádže do ohňa vodné gule veľké ako melón. To isté robí Tara. Všetky deti sa na nich pozerajú aj s rodičmi. Ally je lupičovi v pätách ale stále potrebuje šťastie, ktoré by jej pomohlo chytiť. A to sa aj objavilo. Pri banke sú stále policajti a on o tom nevie, a sme na námestí. Aspoň, že je rušná cesta a auta zakrývajú políciu a on ma chce zmiasť pri autách. "Chyťte ho policajti." kričí Ally. Policajti ho schmatli a Ally im všetko vysvetlila ale vygumovala to, že Tara a Zuza čarujú. Povedala že sa snažia oheň uhasiť dvoma fľašami z minerálky aj keď Tara minerálku neznáša. Policajti Ally odviezli aj lupičom do parku pre dôkaz. Z námestia do parku to nie je ďaleko. Zamestnanci ma prezradili. A ja sa musím nejako zakryť.- vraví v sebe Ally. "Ja som použila niečo čarovné? Nie my sme len zavolali políciu a zamestnali lupičov. Nič viac." snažila sa Ally. "O tom inokedy. Teraz máme iný cieľ. Keď boli v parku požiar tam bol aj tá žena. Ale čo tam nebolo? Tara a Zuza. "Kde sú tie kamarátky?" pýta sa policajt. "Asi zavolali pomoc." rýchlo povedala Ally pod tlakom. Zrazu počula - psssst. A videla kamošky za kríkom. Aj Ally išla za krík . Nepozorovane všetky utiekli na námestie. Na námestí je obrovská tabuľa, na ktorej býva čas a chodia tam aj krátke správy. Tie práve začali. Je to venované našim trom vílam. Moderátorka vraví: "Dnes sa dejú veci. Za tejto rušnej cesty sa objavili tri nadprirodzené dievčatá. Zachraňujú mesto už celý deň. Jeden muž videl záchranu rodiny pre požiarom. Bol skrytý za rohom. Jeden vodič ako pred ním zachránilo dievča chlapčeka. Vraj sa mu pokazili brzdy. Ďalej tri dievčatá zachránili banku pre lupičmi a tiež pred lupičom zachránili ženu. Všetci vravia, že používajú nadprirodzenú moc. A preto keď uvidíte tieto dievčatá nahláste všetky podivné veci. Musíme vlastne vedieť čo sú zač." Na tabuli boli naše fotky. Každý si túto správu natočil. Správy skončili. Ale dievčatám sa páči zachraňovať ľudí. Ale teraz potrebujú zachrániť ony. Polovica školy sa o nich dozvie. Keď tu tá polovica aj je a ďalšia sa to dozvie po rodičoch. (Pokračovanie nabudúce pokiaľ budú aspoň tri komentáre aby som vedela, či to niekto vôbec číta Nerozhodný)
 

 

—————

Späť